Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen Meer info

Nachtvaren

Geplaatst op 26-10-2020  -  Categorie: Algemeen

briefhoofd_mailingberichten_820x168p

Het zeil seizoen is helaas bijna over. Op dit moment wordt nog door een aantal kinderen van de optimisttrainingsgroep gevaren. Verder gaan de boten langzamerhand de winterstalling in. En wat missen we het nu al! Al die uren heerlijk op het water! Alle gezelligheid in de haven!

De komende maanden zullen natuurlijk in het teken van gezelligheid in huis staan. Sint-Maarten komt eraan, dan zal Sinterklaas volgen en dan kerst. Heerlijk bij de kachel met elkaar. Maar wat missen wij in die maanden de gezelligheid in de haven! En wat duurt het toch lang voor we weer kunnen varen!

Daarom willen we er de komende winter een mooie draai aan geven. Op zaterdag 14 november om 18.00 uur zijn alle zeilers van afgelopen jaar uitgenodigd voor een heuse lichtjes parade! We zullen dan, in met licht versierde optimisten in een sleep over de plas varen. Hoe meer bootjes aanwezig, hoe leuker het is natuurlijk! Lijkt het jullie ook leuk om deel te nemen, stuur dan een mailtje naar CZJ.[antispam].@wvbovenwater.nl om je op te geven. Een appje naar Jolanda, Tomas of Linda mag natuurlijk ook!

Speciaal voor de ouders; we denken natuurlijk aan de veiligheid van iedereen. Daarom hebben we een aantal spelregels. Volgens de maatregelen rondom Covid mogen ouders helaas niet in de haven komen. De kinderen zullen dus bij het hek worden opgevangen. Om het mooie spektakel niet te missen, krijgen ouders van deelnemende kinderen en jongeren vooraf onze vaarroute. Ook zullen plekken worden aangewezen waar er vanaf de kant kan worden meegenoten. Verder zullen we zorgen voor voldoende foto’s en filmpjes.

We houden natuurlijk ook rekening met de temperatuur en watertemperatuur. De bootjes zullen in een sleep aan de motorboot vast zitten. De kinderen zullen niet zelf zeilen. De bootjes zullen bemand zijn door 2 kinderen/jongeren, waarbij we rekening zullen houden met leeftijd en ervaring. Op deze manier is deze activiteit voor alle kinderen een beleving! Mochten de weergoden besluiten dat er te veel wind staat of het om een andere reden niet verantwoord is, kan dit feest natuurlijk niet doorgaan. Dit zal ruim van tevoren worden gecommuniceerd.  Verder vragen we ouders om zorg te dragen voor voldoende warme kleding, te weten; een regenpak over de normale kleren, een muts en warme schoenen. De kinderen hoeven geen wetsuit aan, aangezien ze niet zullen zeilen.

Hopelijk zien we jullie allemaal zaterdag 14 november om 18.00 uur! Aanmelden kan tot en met uiterlijk 11 november, meld je daarom snel aan om het spektakel niet te missen. Wij hebben er zin in!

brief_onderkant_mailingberichten_820x139p