Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen Meer info

Vertrouwenscontactpersoon

 

Beste clubleden,

We willen graag dat onze vereniging een fijne en gezellige plek is waar iedereen zich thuis kan voelen en vooral ook veilig kan zijn. Maar elke club is vooral ook mensenwerk. En waar mensen samenwerken, ook met de beste bedoelingen, loopt er ook wel eens wat mis. De grote zaken ken je waarschijnlijk wel uit het nieuws, maar er is natuurlijk veel meer: een verkeerd getimede opmerking, een onbedoeld kwetsende grap, pesten, het gevoel dat er “iets raars is aan de hand is” of spullen die verdwijnen. Het kan van alles zijn, en ook zeer ernstig gedrag zoals seksuele intimidatie of diefstal mag je niet uitsluiten.

Er zijn een aantal hulpmiddelen en maatregelen zoals richtlijnen voor (jeugd)begeleiders, instructeurs en andere vrijwilligers om een veilige omgang te bevorderen. Je kunt dan denken aan afspraken over taalgebruik, aanraken, aanwezigheid in kleedruimtes etc.. We hanteren daarbij de uitgangspunten van het Centrum Veilige Sport Nederland. (http://www.centrumveiligesport.nl ) Voorkomen van onveilige en ongewenste situaties staat hierbij voorop.

Maar wat doe je als je je niet veilig voelt of er al iets vervelends gebeurd is? Dan kan het nuttig zijn om hier met iemand over te praten. Een probleem waar je niet over praat gaat namelijk niet vanzelf weg. Integendeel: vaak wordt het erger. En dan is het goed dat er iemand is die je al kent en vertrouwelijk om hulp kan vragen. Dit zijn onze vertrouwenscontactpersonen. We hebben twee vertrouwenscontactpersonen die je aan kunt spreken voor hulp of overleg: Hans Welsman en Suzanne Zwaanswijk. Hieronder zullen ze zich kort voorstellen.

Vertrouwenscontactpersoon

Als vertrouwenscontactpersonen zullen wij klachten niet zelf inhoudelijk behandelen, maar je de weg naar een goede oplossing proberen aan te geven.

In een vertrouwelijk gesprek helpen wij je bij het doen van je verhaal. Let wel op: van ieder gesprek moet kort melding gemaakt worden bij het bestuur. Dit kan, in overleg, anoniem gebeuren.

Als er sprake is van seksueel grensoverschrijdend gedrag of van strafbare feiten dan heeft het bestuur de plicht om dit bij het verbond of bij Centrum Veilige Sport Nederland te melden.

Hans Welsman

Ik ben Hans Welsman en inmiddels 54 lentes jong, geboren in de Hanzestad Kampen, maar al sinds 1968 woon ik in Lelystad. Jullie kennen mij misschien wel van onze Laser groep waar ik al weer heel wat jaartjes in meevaar. Mijn Laser zeilnummer is 216772.

Zit je ergens mee of wil je ergens over praten dan kun je me bellen op mijn mobiel 06-42512623. E-mailen mag ook: namslewsnah.[antispam].@hotmail.com.

vetrouwenspersoon-hans-welsman

Suzanne Zwaanswijk

Ik ben Suzanne Zwaanswijk, 30 jaar, en woon samen met Tom. Ik werk als docent Biologie op Porteum in Lelystad. Ik ben sinds 2019 lid van de vereniging en je kunt me op donderdag en tijdens de weekeinden op het Bovenwater vinden als vrijwilliger en als laserzeiler. Ook tijdens jeugdtrainingen of andere activiteiten kun je mij altijd aanspreken. Je kunt mij bereiken per e-mail: nenosrepsnewuortrev.[antispam].@wvbovenwater.nl     

 

Met vriendelijke groet,

Hans en Suzanne

vertrouwenspersoon-suzanne-zwaanswijk