Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen Meer info

Zeillessen

 Algemeen 

De Jeugdzeil commissie binnen onze vereniging is verantwoordelijk voor alle activiteiten rondom het jeugdzeilen. Wij hebben niet alleen lessen in de Optimist, maar ook in de Topaz, welk we sinds 2018 hebben ter vervanging van de Pico’s. Optimisten zijn zeer stabiele bootjes waarin kinderen al op vroege leeftijd kennis kunnen maken met het zeilen. De Topaz een wat grotere boot voor de beginnende en gevorderde zeiler. De commissie verzorgt jaarlijks de CWO-cursussen 1, 2 en 3, de Optimistenbeker, Scholierensport, Schoolsport en de zeil-zomerweken.

De minimale leeftijd is 7 jaar, daarnaast heb je zwemdiploma A+B nodig.

14322423 1141186865961613 2171115844819674092 n
img-20200906-wa0015

De CWO-cursussen 1, 2 en 3.

Jaarlijks kunnen kinderen zeillessen volgen, CWO 1, 2 en 3 genoemd. CWO 1 is op beginner niveau, CWO 2 op gevorderd niveau en CWO 3 op vergevorderd niveau. Deze cursussen zijn dus geschikt voor elke zeiler, zowel beginnend, gevorderd of vergevorderd.

De cursussen vinden plaats op vrijdagavond en op zondag(ochtend/middag). In de periode van de zomervakantie organiseren wij de zogenoemde zeil-zomerweken, hier kunnen kinderen een week lang zeilles krijgen en kunnen de lessen vervolgd worden. De CWO-lessen zijn in het voorjaar en in het najaar. De voorjaarslessen bestaan uit een blok van 10 lessen van elk 2 uur en daarnaast een afzeildag waarop de kinderen een diploma of vorderingenstaat behalen. De najaarslessen bestaat uit een blok van 8 lessen van elk 2 uur en ook een afzeildag.

 

Zeil-zomerweken 

Elk jaar verzorgt onze vereniging zeil-zomerweken. Deze weken vinden plaats in de zomervakantie en zijn bedoeld voor alle kinderen die het leuk vinden om in de vakantie te leren of verder te leren zeilen. In deze weken bieden wij de kinderen niet alleen zeil- en theorielessen aan, maar ook andere spelactiviteiten. Ook hier volgen we de CWO-lessen. Een cursusweek begint op maandagmorgen om 9:30 uur. Na een eerste kennismaking en een uurtje varen is er een gezamenlijke lunch en maken de kinderen en instructeurs verder kennis met elkaar. Van maandag tot en met vrijdag wordt er de hele dag op het Bovenwater gezeild. Dit zeilen wordt afgewisseld met theorie en andere leuke activiteiten. Op vrijdagmiddag zijn alle ouders welkom om te komen kijken wat de kinderen allemaal hebben geleerd. De kinderen krijgen dan ook een vorderingenstaat of een diploma uitgereikt. De activiteiten zijn overdag dus de kinderen slapen gewoon thuis.

 

Image

De Optimistenbeker 

De Optimistenbeker is een jaarlijkse activiteit met als doel; een weekend vol plezier zowel op het water als op de wal. De Optimistenbeker vindt meestal plaats in september en is bedoeld voor alle zeilers die de CWO-zeillessen in de Optimist volgen of deel hebben genomen aan de zeil-zomerweken. De Optimistenbeker is een evenement van twee dagen waarbij alle deelnemers wedstrijdjes varen op hun eigen niveau. In dit weekend zijn er echter niet alleen activiteiten op het water, maar ook op de wal. Er is volop tijd voor allerlei spelletjes en wij bieden een leuk avondprogramma op zaterdag. Voor ontbijt, lunch, avondeten en drankjes wordt gezorgd en de deelnemers overnachten in eigen tentjes bij ons op het terrein. Het weekend wordt feestelijk afgesloten met een prijsuitreiking.

Vragen? 

U kunt ze stellen door te mailen naar OWC.[antispam].@wvbovenwater.nl