Zeillessen

Algemeen 

De Jeugdzeil commissie binnen onze vereniging is verantwoordelijk voor alle activiteiten rondom het jeugdzeilen. Niet alleen in de Optimist, maar sinds 2015 ook in de Laser Pico. Optimisten zijn zeer stabiele bootjes waarin kinderen al op vroege leeftijd kennis kunnen maken met het zeilen. De Laser Pico is een wat grotere boot voor de gevorderde zeilers die liever samen zeilen. De commissie verzorgt jaarlijks de CWO cursussen 1, 2 en 3 , de Optimistenbeker , de Scholierensport  en de Zeil-zomerweken.

Minimale leeftijd is 7 jaar, daarnaast heb je zwemdiploma A+B nodig.

 

14322423 1141186865961613 2171115844819674092 n
13600096 1090166027730364 8749003653483252472 n

De CWO cursussen 1, 2 en 3.

Jaarlijks kunnen kinderen zich inschrijven op de cursus CWO 1, 2 en 3. Deze cursussen zijn geschikt voor iedereen, vanaf de eerste kennismaking, tot gevorderd zeiler. De cursussen vinden plaats op vrijdagavond en op zondag. Er is geen training in de periode van de zomervakantie. De CWO cursussen bestaan uit 10 lessen van elk 2 uur en daarnaast een afzeildag waarop de kinderen een diploma of vorderingenstaat behalen.

Zeil-zomerweken 

Elk jaar verzorgt onze vereniging Zeil-zomerweken. Deze weken vinden plaats in de zomervakantie en zijn bedoeld voor alle kinderen die het leuk vinden om in de vakantie te leren zeilen of zich hierin verder te leren. In deze weken bieden wij de kinderen niet alleen zeil- en theorielessen aan, maar ook andere spelactiviteiten. Een cursusweek begint op maandagmorgen om 9:00 uur. Na een eerste kennismaking en een uurtje varen is er een gezamenlijke lunch en maken de kinderen en instructeurs verder kennis met elkaar. Van maandag tot en met vrijdag wordt er de hele dag op het Bovenwater gezeild. Dit zeilen wordt afgewisseld met theorie en andere leuke activiteiten. Op vrijdagmiddag zijn alle ouders welkom om te komen kijken wat de kinderen allemaal hebben geleerd. De kinderen krijgen dan ook een diploma of een vorderingenstaat uitgereikt. De activiteiten zijn overdag dus de kinderen slapen gewoon thuis.

 

Image

De Optimistenbeker 

De Optimistenbeker is een jaarlijkse activiteit met als doel; een weekend vol plezier zowel op het water als op de wal. De Optimistenbeker vindt meestal plaats in September en is bedoeld voor alle zeilers die de CWO zeillessen in de Optimist volgen of deel hebben genomen aan de Zeilzomerweken. De Optimistenbeker is een evenement van twee dagen waarbij alle deelnemers wedstrijdjes varen op hun eigen niveau. In dit weekend zijn er echter niet alleen activiteiten op het water, maar ook op de wal. Er is volop tijd voor allerlei spelletjes en wij bieden een leuk avondprogramma op zaterdag. Voor ontbijt, lunch, avondeten en drankjes wordt gezorgd en de deelnemers overnachten in eigen tentjes bij ons op het terrein. Het weekend wordt feestelijk afgesloten met een prijsuitreiking.

Vragen? 

U kunt ze stellen door te mailen naar OWC.[antispam].@wvbovenwater.nl