Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen Meer info

Cursus klein vaarbewijs 1

zondag 14 januari 2024

 
Vervolgdata
zondag 21 januari 2024
Tijd
13:00 tot 17:00 uur
Locatie
WV het Bovenwater
Aantal deelnemers
maximaal 18
Aantal beschikbare plaatsen
18
 

Beste clubgenoten,

Deze nazomer kwam ik op het idee om cursussen klein vaarbewijs te geven voor leden van onze vereniging. Na overleg met leden van het bestuur die net zo enthousiast waren als ik hebben we besloten dit te gaan organiseren.

We willen graag beginnen met de cursus Klein Vaarbewijs 1. Op zondag 14 januari en  21 januari 2024 wordt de cursus gegeven. De tijden zijn van 13:00 – 17:00. Inloop om 12:45 en we starten om 13:00. Aansluitend is er een borrel tot 18:00.
De maximale groepsgrootte is ongeveer 18 personen. Alle stof zal behandeld worden in 2 x 4 uur.

De examens voor klein vaarbewijs 1 en 2 worden afgenomen door het CBR op verschillende locaties. Wanneer je examen kan doen kan verschillen per locatie. Alle informatie over de aanvraag van het examen via mijn CBR , de gezondheidsverklaring , de kosten en uiteindelijk de aanvraag van het vaarbewijs zelf is te lezen via onderstaande link:

https://www.cbr.nl/nl/recreatievaart-ppl-rzam/recreatievaart/nl/klein-vaarbewijs-i.htm

Tijdens de cursus wordt er les gegeven met een Power Point presentatie. Deze is gebaseerd op het ANWB cursusboek klein vaarbewijs. Zelf vind ik dit het beste boek vanwege de oefenvragen na elk hoofdstuk en omdat er twee goede oefenexamens in het boek staan. Het boek is te bestellen via de ANWB webwinkel of soms te koop in een ANWB winkel. Via onderstaande link kunnen jullie het boek bestellen:

https://www.anwb.nl/webwinkel/p/75150/anwb-boek-klein-vaarbewijs-1-2

De gegeven presentatie kan ik delen per mail zodat ermee geleerd kan worden. Uiteraard alleen als leden dit willen.

Het beste is om na de cursus ongeveer 2 a 3 uur per hoofdstuk te leren voordat je examen doet. De kans van slagen is dan het grootst.

Na een hopelijk leuke en succesvolle ronde van klein vaarbewijs 1 willen we doorgaan met de cursus klein vaarbewijs 2. Hierover zal dan weer informatie volgen.

Je mag je bij mij opgeven via het e-mail adres g.kapteijn@maritiemcollegeijmuiden.nl 
Doe dit uiterlijk voor 15 december 2023. Het volgen van de cursus is gratis. De kosten voor het boek en het examen zijn voor de deelnemer. 

Ik hoop iedereen als clubgenoot voldoende geïnformeerd te hebben en verheug me op het geven van de cursus en wat gezelligheid in de wintermaanden.

Met vriendelijke groet Guido Kapteijn